Tuntikartta kevät 2024


KelloMaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstaiPerjantai
8


Pienryhmä koulu He A
16Estevalmennus
17

Kouluvalmennus

Junnut

HeB yleisHeB yleis

He B yleis

ponit

Pienryhmä
He A
18HeC ponit

HeB koulu

sennut

HeC-B yleisjatkokurssiHeB-A yleis
19HeB yleisPienryhmä koulu HeA

HeC-B

ponit

He C yleisHe B-A koulu
20
Kouluvalmennus
sennut
HeB-A kouluEstevalmennus
Hevoset

Kevätkaudella 2024 ratsastetaan yksi ryhmä kerrallaan. Ryhmäkoko on max 8 ratsukkoa ja  pienryhmissä 4 ratsukkoa. Tunnit ratsastetaan pikkumaneesissa tai kelien salliessa isolla ulkokentällä.


Lauantai


KelloOpe: Laura
10

HeB yleis 

junnut

11HeC-B yleis
12HeC-B yleis
13HeC
14Uusi! Alkeiskurssi. Vapaita paikkoja!
15Erityisryhmä 30min


Sunnuntai

KelloOpe: Iiris
14HeC                                                            
15jatko
16HeB
17HeC-B
18HeC


Tuntien kuvaukset

Tenavatunti - Puolen tunnin ratsastustunti, jossa harjoitellaan ratsastuksen alkeita helppojen harjoitusten ja leikkien avulla. Sopii pienillekin ratsastajanaluille (4-7 -vuotiaat), mutta myös isommille. Hevosilla on aina taluttajat.

Alkeistunti - Alkeiskurssi sisältää 1 teoriatunnin ja 10 ratsastustuntia. Hevosilla taluttajat tarpeen mukaan. Kymmenen ratsastustunnin jälkeen siirrytään ryhmänä jatkokurssille. Pienemmät lapset usein hyötyvät siitä, että kertaavat alkeiskurssin ennen jatkokurssille siirtymistä. Alkeiskurssin alaikäraja on 7 vuotta.

Jatkoryhmä - Ratsastus jatkuu alkeiskurssin jälkeen jatkoryhmänä. Hevosilla ei ole enää taluttajia. Ryhmässä edetään ryhmän taitojen mukaan perusasioissa ja pyritään saavuttamaan ensin ratsastuksen perusmerkin taidot, ja siitä edelleen kohti C-merkkiä.

Yleistunti - Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti ratsastuksen eri lajeja, kouluratsastusta, puomi- ja esteratsastusta, sekä käydään maastossa. Taitojen ja toiveiden mukaan harjoitellaan ja halutessa myös suoritetaan ratsastusmerkkejä. Mahdolisuus osallistua oman tallin kisoihin.

Valmennusryhmät - Kilpailuihin tähtääville ratsastajille lajikohtaisesti (koulu / este). Valmennusryhmässä ratsastaminen edellyttää sitoutumista tavoitteisiin ja säännölliseen harjoitteluun. Valmennusryhmäläisille suositellaan ratsastustuntia kahdesti viikossa. Mahdollisus kilpailla myös oman tallin ulkopuolisissa kisoissa ratsastuskoulun hevosilla.

Perusmerkki, Helppo C, Helppo B, Helppo A = Ratsastuksen taitotasoja, joita mitataan esim ratsastusmerkkisuoritusten tai kilpailusuoritusten avulla. Opettaja voi arvioida taitotason myös ilman testisuorituksia!

Sennut = Yli 18-vuotiaat

Junnut = Alle 18-vuotiaat