Tuntikartta

Ponitunnit

KelloMaanantai   Tiistai             KeskiviikkoTorstaiPerjantai      
16Estevalmennus
Ponit/Junnut
17C-merkkiC-merkki    C-merkkiJatko
Perusmerkki 
Jatkokurssi
18JatkokurssiC-merkki HeBC-merkkiC-merkki
19Yleis
He B/70cm
Yleis 
He C
Jatko
Perusmerkki 
C-merkki

Ponitunneilla ryhmän koko on 7-8 ratsastajaa


Hevostunnit

KelloMaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstaiPerjantai
17

Kouluvalmennus

Ponit/Junnut


Yleis
He B
Junnut
He B
Pienryhmä
He A
18Sennut 
He B-A
Estepainotteinen
He B
Sennut
Alkeiskurssi
Sennut
He B
Sennut
He B-A
19Sennut
He C-B
Pienryhmä
He A
Sennut
He C-B
Helppo CEdistyneet
He A
20
Kouluvalmennus
Hevoset
Edistyneet
He B-A
Estevalmennus
Hevoset

Illan viimeinen tunti (klo 20) ratsastetaan koko maneesissa/kentällä, sekä maanantain klo 17 kouluvalmennus ja perjantain klo 16 estevalmennus, muutoin puolikkaalla. Ryhmäkoko koko maneesin/kentän tunneilla on 7-8 ratsukkoa, muissa 6.


Lauantai

Kello TasoHevoset / Ponit
10Yleis / Helppo BHevoset / ponit
11Yleis / Helppo CHevoset / ponit
12Yleis / Helppo C       Hevoset / ponit            
13Yleis / Helppo CPonit
14 - 15:00Yleis/JatkoPonit
15:00-15:30TenavatPonit
15:30-16:00ErityisryhmäHevoset/ponit


Tuntien kuvaukset

Tenavatunti - Puolen tunnin ratsastustunti, jossa harjoitellaan ratsastuksen alkeita helppojen harjoitusten ja leikkien avulla. Sopii pienillekin ratsastajanaluille (4-7 -vuotiaat), mutta myös isommille. Hevosilla on aina taluttajat.

Alkeistunti - Alkeiskurssi sisältää 1 teoriatunnin ja 10 ratsastustuntia. Hevosilla taluttajat tarpeen mukaan. Kymmenen ratsastustunnin jälkeen siirrytään ryhmänä jatkokurssille. Pienemmät lapset usein hyötyvät siitä, että kertaavat alkeiskurssin ennen jatkokurssille siirtymistä. Alkeiskurssin alaikäraja on 7 vuotta.

Jatkoryhmä - Ratsastus jatkuu alkeiskurssin jälkeen jatkoryhmänä. Hevosilla ei ole enää taluttajia. Ryhmässä edetään ryhmän taitojen mukaan perusasioissa ja pyritään saavuttamaan ensin ratsastuksen perusmerkin taidot, ja siitä edelleen kohti C-merkkiä.

Yleistunti - Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti ratsastuksen eri lajeja, kouluratsastusta, puomi- ja esteratsastusta, sekä käydään maastossa. Taitojen ja toiveiden mukaan harjoitellaan ja halutessa myös suoritetaan ratsastusmerkkejä. Mahdolisuus osallistua oman tallin kisoihin.

Valmennusryhmät - Kilpailuihin tähtääville ratsastajille lajikohtaisesti (koulu / este). Valmennusryhmässä ratsastaminen edellyttää sitoutumista tavoitteisiin ja säännölliseen harjoitteluun. Valmennusryhmäläisille suositellaan ratsastustuntia kahdesti viikossa. Mahdollisus kilpailla myös oman tallin ulkopuolisissa kisoissa ratsastuskoulun hevosilla.

Perusmerkki, Helppo C, Helppo B, Helppo A = Ratsastuksen taitotasoja, joita mitataan esim ratsastusmerkkisuoritusten tai kilpailusuoritusten avulla. Opettaja voi arvioida taitotason myös ilman testisuorituksia!

Sennut = Yli 18-vuotiaat

Junnut = Alle 18-vuotiaat