RATSASTUSKOULU

Järvenpään Ratsastusseuran ratsastuskoulu on SRL:n hyväksymä ja valvoma. 

Ratsastustunteja järjestetään kuutena päivänä viikossa maanantaista lauantaihin. Ratsastuskoulussamme on tarjolla poni- ja hevostunteja, sekä kaiken tasoisia ryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille, alkeista valmennusryhmiin asti. Katso eri ryhmien aikataulut Tuntikartta-valikosta. Opettajat arvioivat juuri sinulle sopivan ryhmän.

Harjoituskilpailuita järjestetään ratsastuskoulun oppilaille n. kerran kuussa. Kesäisin ja koulujen loma-aikoina järjestetään erilaisia kursseja.Tuntien varaaminen

Puhelinpäivystys on arkisin ma-pe klo 15.30-16.30 (puh. 050-5705012). Tällöin voi tiedustella kaikkea tuntitoimintaan liittyvää.
Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla: jrs.toimisto@kolumbus.fi


Pakkasraja

Ratsastuskoulun tunnit pidetään myös pakkasella. Pakkasrajaa ei ole, vaan tunnit suunnitellaan keliolosuhteet huomioiden. Mikäli tunnit perutaan ratsastuskoulun puolesta, siitä tiedotetaan sähköpostitse sekä sekä Facebook/Instagram-tilillä.

Muista kelin mukainen pukeutuminen. Mikäli alkeis- tai tenavatunnit peruutetaan pakkasen takia tulee siitä erillinen ilmoitus tekstiviestillä. Normaali peruutuskäytäntö voimassa myös pakkasten aikana. Muistathan että ainoastaan ajoissa peruttu tunti oikeuttaa rästituntiin.


JRS:n ratsastuskoulun peruutus- ja rästikäytäntö päivittyy 1.2.2024.


Tuntien peruuttaminen (1.2.2024 alkaen)

Peruutukset varatuille ja vakiotunneille on tehtävä viimeistään tuntia edeltävänä päivänä klo 20 mennessä joko tekstiviestillä opettajien puhelimeen p. 050 5705012 tai sähköpostitse osoitteeseen
jrs.toimisto@kolumbus.fi. Näin peruutetusta tunnista oppilas saa korvaavan tunnin. Tätä myöhemmin peruutetuista tai peruuttamatta jätettyistä tunneista veloitetaan normaali tuntihinta, koska ratsastajille on varattuna hevonen ja paikka ryhmässä.

Tunnilla täytyy olla vähintään 3 ratsastajaa, jotta tunti pidetään.


Korvaavat tunnit / Rästitunnit (1.2.2024 alkaen)

Ratsastajan tulee itse huolehtia korvaustuntien varaamisesta ajoissa. Korvaavista tunneista tulee sopia opettajan kanssa joko tekstiviestillä opettajien puhelimeen p. 050 5705012 tai sähköpostitse osoitteeseen
jrs.toimisto@kolumbus.fi.

Kausikorttien rästitunnit on ratsastettava  kausikortin/sarjalipun voimassaolon aikana. Kausikortit (kevät/syksy 21-24h) ovat voimassa ko. kauden ajan ja 10 kerran sarjaliput 6 kk ensimmäisestä tunnista. Korvaustunnit tulee siis rästiä pois saman kauden loppuun mennessä.

Ratsastuskoulu pyrkii lisäksi järjestämään ylimääräisiä rästitunteja kauden päättyessä. Ratsastuskoulu ei kuitenkaan ole vastuussa korvaavien tuntien järjestämisestä vakiotuntien ulkopuolella.

Rästitunteja ei voi siirtää toiselle kaudelle. Kauden viimeiset sairaspoissaolot erikseen sovittavissa vastaavan opettajan kanssa.

Korvaustunteja voi halutessaan ratsastaa myös etukäteen (esim. matkan vuoksi)


Oman tunnin myyminen toiselle asiakkaalle (1.2.2024 alkaen)

Oppilaan on mahdollista myydä oma käyttämätön tuntinsa toiselle oppilaalle. Kaupan kohteen olevan tunnin voi käyttää samanhintaiseen tai edullisempaan tuntiin (esim. juniori voi myydä tuntinsa toiselle juniorille, tai seniori voi myydä tuntinsa juniorille tai toiselle seniorille).

Ostava ratsastaja ei voi käyttää ostettuja tunteja oman vakiotuntinsa maksamiseen. 

Mikäli oppilas sairastuu (tai muu force majeur) ja haluaa tästä syystä myydä tuntinsa toiselle oppilaalle, joka tulee sairastuneen puolesta ratsastamaan, tulee ratsastajan vaihdoksesta ilmoittaa opettajalle
viimeistään samana päivänä klo 12. Opettajalta on varmistettava myös, onko ratsastajan vaihdos ok. Oppilaan vaihdos saattaa vaikuttaa hevosten käyttöön ja hevosjakoihin.

JRS ei osallistu tunnin myymiseen tai toimi välittäjänä. Asiakkaat voivat sopia tuntien myynnistä keskenään vapaamuotoisesti tai ilmoittaa Facebook-ryhmässä ”Järssiläisten myyntipalsta”. Tuntinsa myyneen
ratsastajan on ilmoitettava opettajalle sovitusta tunnin myynnistä.

Linkki myyntipalstalle: https://www.facebook.com/groups/361443816837187

Yllä kuvattu peruutus- ja rästimiskäytäntö on voimassa toistaiseksi. JRS pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.