RATSASTUSKOULU

Järvenpään Ratsastusseuran ratsastuskoulu on SRL:n hyväksymä ja valvoma. 

Ratsastustunteja järjestetään kuutena päivänä viikossa maanantaista lauantaihin. Ratsastuskoulussamme on tarjolla poni- ja hevostunteja, sekä kaiken tasoisia ryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille, alkeista valmennusryhmiin asti. Katso eri ryhmien aikataulut Tuntikartta-valikosta. Opettajat arvioivat juuri sinulle sopivan ryhmän.

Harjoituskilpailuita järjestetään ratsastuskoulun oppilaille n. kerran kuussa. Kesäisin ja koulujen loma-aikoina järjestetään erilaisia kursseja.Tuntien varaaminen

Puhelinpäivystys on arkisin ma-pe klo 15.30-16.30 puh. 050 5705012 , jolloin voi tiedustella kaikkea tuntitoimintaan liittyvää.
Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla: jrs.toimisto@kolumbus.fi


Tuntien peruuttaminen

Mikäli et pääse varatulle ratsastustunnillesi, on kyseinen tunti on peruttava viimeistään edellisenä päivänä. Tuntiperuutukset tekstiviestillä opettajien puhelimeen p. 050 5705012. 

Sairastapauksissa peruutus tehtävä viimeistään ratsastuspäivänä klo 13 mennessä (lauantaina klo 9). Peruuttamattomasta ja peruutusajan jälkeen peruutetusta tunnista veloitamme normaalin tuntihinnan. 

Tunnilla täytyy olla vähintään 3 ratsastajaa, jotta tunti pidetään. Kausikortit (kevät/syksy 21-24h) ovat voimassa vain ko. kauden ja 10 kerran sarjaliput 6 kk ensimmäisestä tunnista/ostohetkestä.


Rästitunnit

Jos olet joutunut perumaan vakiotuntejasi, huolehdi käyttämättömistä tunneista ajoissa. Kausikortin "rästitunnit" on ratsastettava kausikortin/sarjalipun voimassaolon aikana. Rästitunteja voi ratsastaa myös etukäteen, tällöin muistathan mainita "etukäteisrästistä" varatessasi rästituntia.


Pidemmät poissaolot

Sairastumisen tai loukkaantumisen takia tunneilta voi joskus joutua jäämän pois pidemmäksi aikaa. Tunnit pitää kyseiseltä ajalta perua normaalisti ilmoittaen samalla sairasloman oletettu pituus. Sairasloman ajalta perutut tunnit voi rästiä pidemmän ajan kuluessa lääkärintodistusta vastaan. Huolehdithan siis, että toimitat lääkärintodistuksen tai sen kopion opettajille.

Loman tai muun vastaavan oman tauon takia ratsastustuntimaksuja ei hyvitetä. Jos tiedossasi on esim. pidempi poissaolo loman takia, tunnit kannattaa perua hyvissä ajoin ja ne voi rästiä etu- tai jälkikäteen.

Ratsastajalla on halutessaan mahdollisuus myydä käyttämättömät ratsastustuntisa toiselle JRS:n jäsenelle, jolla on sama jäsenyyslaji, ja joka haluaa ostaa lisätunteja. (Ostava ratsastaja ei voi käyttää ostettuja tunteja oman vakiotuntinsa maksamiseen). JRS ei toimi välittäjänä tuntien myynnissä.


Pakkasraja

Ratsastuskoulun tunnit pidetään myös pakkasella. Pakkasrajaa ei ole, vaan tunnit suunnitellaan keliolosuhteet huomioiden. Mikäli tunnit perutaan ratsastuskoulun puolesta, siitä tiedotetaan sähköpostitse sekä sekä Facebook/Instagram-tilillä.

Muista kelin mukainen pukeutuminen. Mikäli alkeis- tai tenavatunnit peruutetaan pakkasen takia tulee siitä erillinen ilmoitus tekstiviestillä. Normaali peruutuskäytäntö voimassa myös pakkasten aikana. Muistathan että ainoastaan ajoissa peruttu tunti oikeuttaa rästituntiin.