Korona-päivitys: JRS:n ratsastuskoulutoiminta jatkuu muutoksin. Katso täältä oman ratsastustuntisi tilanne ja aikataulu!

17.3.2020

Viitaten SRL:n 16.3.2020 antamaan tiedotteeseen olemme varovaisen harkinnan jälkeen tulleet siihen tulokseen, että toimintamme jatkuu alla luetelluin muutoksin. Hevosten hyvinvoinnin kannalta on tärkeää voida jatkaa rutiineja normaalisti siinä määrin kuin tässä tilanteessa on mahdollista. Jotta tämä ei kutenkaan vaarantaisi ihmisten hyvinvointia, joudumme hieman muuttamaan toimintatapojamme. Pyydämme huomioimaan, ettei SRL ole suosittanut ratsastuskoulutoiminnan sulkemista tässä vaiheessa.

Muutamme toimintaamme toistaiseksi seuraavanlaisesti 18.3. alkaen:

• Järjestämme ratsastustunnit niin, että maneesissa tai kentällä ei ole kuin yksi mahdollisimman pieni ryhmä kerrallaan. Näin vältämme hyvin ihmisten välisen lähikontaktin tallilla.
  • Perumme osan lasten ponitunneista toistaiseksi, tämänhetkisen tilanteen mukaan 13.4. asti. Pienemmät ja vähemmän aikaa ratsastaneet poniratsastajat tarvitsevat apua tallissa, joka tarkoittaa näissä olosuhteissa sitä, että yhdessä tilassa olisi liian monta ihmistä kerrallaan, samoin lähikontakteja tulee ihmisten kesken. Lisäksi pienemmät lapset eivät pysty olemaan yhtä huolellisia käsihygieniassa ja lähikontaktien välttämisessä kuin aikuiset.
  • Laitamme kyseisille ryhmille viestiä sähköpostitse erikseen. Nämä tunnit on jo laskutettu, ja järjestämme kaikille perutuille tunneille korvaustunnit kesällä.

Erityisryhmien tunnit, tenavatunnit ja uudet alkavat alkeiskurssit perutaan 13.4. asti.

• Kerhotoiminta keskeytyy 13.4. asti.
  • Pääsääntöisesti ratsastustunnit alkavat arkisin klo 15.

Maanantain tunnit muuttuvat seuraavasti

• Klo 17 ponitunti siirtyy alkavaksi klo 15
  • klo 18 ponitunti siirtyy alkavaksi klo 16
  • klo 19 ponitunti siirtyy alkavaksi klo 17
  • Hevostunnit pidetään normaalisti klo 18-21

Tiistain tunnit pidetään normaalisti, pois lukien avustettavat poniryhmät

Keskiviikon tunnit muuttuvat seuraavasti

• Klo 18 ponitunti siirtyy alkavaksi klo 16
  • Klo 19 ponitunti siirtyy alkavaksi klo 17
  • Klo 17 hevostunti siirtyy alkavaksi klo 18
  • Klo 19 ja 20 hevosryhmät pysyvät ennallaan

Torstain tunnit muuttuvat seuraavasti

• Klo 18 ponitunti siirtyy alkavaksi klo 15
  • Klo 19 ponitunti siirtyy alkavaksi klo 16
  • Hevostunnit pidetään normaalisti 17-21

Perjantain tunnit pidetään normaalisti, pois lukien avustettavat poniryhmät

Lauantain tunnit pidetään normaalisti, pois lukien talutustunnit

• Rästitunteja ei ratsasteta 13.4. asti,lukuun ottamatta poikkeuksia, jolloin rästejä voi tarjota ryhmäkoon pysyessä sallituissa rajoissa. Järjestämme tarvittaessa ylimääräisiä rästitunteja pidemmälle heinäkuuhun asti. Kevätkauden osalta rästejä voi ratsastaa kesälläkin.
  • Tunnin voi peruuttaa vielä samana päivänä juuri ennen omaa tuntia tekstiviestillä, mikäli olo tulee esimerkiksi flunssaiseksi.
  • Emme pidä estetunteja toistaiseksi riskien välttämiseksi. Esteryhmät menevät puomeja tai koulua.

Lisäksi pyydämme jokaista huomioimaan seuraavat asiat:

• Tallilla ei saa "hengailla", eikä hoitohevosia saa tulla hoitamaan. Tallille tullaan vain varustamaan oma ratsu, mennään ratsastamaan, hoidetaan ratsu pois ja lähdetään kotiin. Eväitä ei saa syödä satulahuoneessa. Hevosta hoitaessa ja tallissa ollessa pidetään hanskat kädessä.Tallilla on myös tarjolla kertakäyttökumihanskoja.
  • Kädet pestään tallille tullessa ja tallilta lähtiessa saippualla ja käytetään käsipaperia kuivaamiseen.
  • Tuntilistat ovat tallin aulassa, jotta vältytään lähikontakteilta toimiston edessä.
  • Satulahuoneessa saa olla vain kaksi henkilöä kerrallaan.
  • Pyydämme tukijoukkoja jäämään kotiin, ja maneesin katsomoon ei saa tulla katsomaan tunteja, vaikka se opettavaista onkin.
  • Jos sinulla on pieniäkin flunssan oireita tai kuumetta, niin ethän saavu tallille. Muutoinkin noudatetaan THL:n ja Suomen hallituksen antamia yleisiä ohjeita, suosituksia ja määräyksiä.
  • Yksityishevosten omistajia ohjeistetaan erikseen.

Tavoitteena näillä toimenpiteillä on, että jokainen voi laittaa hevosen kuntoon, ratsastaa ja lähteä kotiin ilman lähikontaktia muiden kanssa ja näin voimme mahdollisimman turvallisesti jatkaa harrastustamme.

Tilanne on kuitenkin kaikien kannalta harmillinen ja vaatii joustamista ja sopeutumista uusiin toimiin mahdollisesti lyhyelläkin aikavälillä. JRS seuraa tiiviisti tilannetta ja suosituksia, joista informoimme mahdollisimman pian niin tarvittaessa. Jos edellä mainitut toimenpiteet herättävät kysymyksiä, keskustelemme mielellämme kanssanne aiheesta.

Pahoittelemme tilannetta ja toivomme kaikilta ymmärrystä.

Järvenpään Ratsastusseura Ry, opettajat ja tallimestarit