JRS:lle rakennetaan uusi maneesi 2022

12.2.2022

JRS:lle rakennetaan uusi maneesi vuoden 2022 aikana. Voit seurata hankkeen etenemistä sen omalla sivulla https://www.facebook.com/JRSn-uusi-maneesi-112268304706665

JRS:n ison maneesin tilalle rakennetaan uusi halli vuoden 2022 ulkokauden aikana. Maneesihankkeen toteutus alkaa vanhan ison maneesin purkamisella huhtikuussa 2022. Tällöin pikkumaneesissakaan ei voi ratsastaa.  Purkamisen jälkeen alkaa rakentaminen. Projektin kokonaiskesto on noin kuusi kuukautta: huhti-syyskuu 2022. Rakentamisen aikana tulee erilaisia vaiheita, joiden vaikutuksesta harrastusolosuhteisiin tiedotetaan.

Vaikutukset:
Maneesit eivät pääasiallisesti ole käytössä huhti-syyskuussa ollenkaan. Rakennusalue aidataan turvallisuussyistä, eikä alueella voi liikkua. Jos pikkumaneesi mahdollisesti saadaan käyttöön jossain vaiheessa aiemmin, siitä tiedotetaan.

Kaikki ratsastuskoulun tunnit siirretään pidettäväksi isolla ulkokentällä rakentamisen ajaksi. Pukeudutaan siis ulkoilua kestäviin ratsastusvaatteisiin. Säänkestäviä seuravaatteita tilataan yhdessä keväällä!

Molemmat ulkokentät ovat ratsastuskäytössä ja niitä huolletaan säännöllisesti. Seuran hevosten tarhaus siirretään pois pikkukentältä ja toinen ratsastuskenttä on aina yksityisratsukoiden käytössä.

Rakennushanke vaikuttaa hevosten tarhauksiin: tarhoja on rakennusaikana vähemmän käytössä kuin normaalisti. Ylätarhat ovat poissa käytöstä ainakin projektin ensimmäiset 4 kk, koska aluetta tarvitaan rakentajien käyttöön. Laidunalueita otetaan ajoissa käyttöön päivittäistarhaukseen, lähilaidunalueita aidataan tarpeen mukaan tarhoiksi.  Laitumia on kesäaikana tarjolla myös isolla pellolla.

Syksyllä ennen talven tuloa päästään uuteen ja entistä parempaan maneesiin! Tsempataan yhdessä tämä rakennusaika, joka vaatii joustoa meiltä kaikilta.