Uusi Opettaja Kiira Laivuri

30.7.2013

Kiira Ja Huckle

Tallimme työntekijäkuntaan on liittynyt uusi jäsen, tervetuloa Kiira Laivuri!
Kuka olet ja mistä tulet Kiira?
”No itse asiassa olen ikään kuin palaamassa juurilleni, sillä olen aloittanut ratsastuksen 7-vuotiaana juuri täällä JRS:ssa, vuosi taisi olla 1991. Siitä se alkoi ja hevoset ovat vieneet mennessään. 13-vuotiaana sain ensimmäisen oman hevoseni, Faasan, joka oli tietyssä mielessä Elämäni Hevonen! Tyyppi, jollaista toista ei ehkä koko elämän aikana tule vastaan.
Nykyinen hevoseni on ranskalaiset sukujuuret omaava, 16-vuotias ruuna J'arrive Du Quiesce eli kotoisammin Jake. Jaken kanssa tähdätään kilpakentillekin, koulupuolella helppoa A:ta ja esteillä mennään hevosen ehdoilla!
Työt hevosten parissa olen aloittanut jo 15-vuotiaana, jolloin menin esteratsastaja Dominique Barthelaixin tallille töihin. Siellä tein kaikkea mahdollista; tallitöitä, hevosenhoitoa ja kuntoon laittoa, ratsastusta..  Ja siitä se ura sitten lähti! Olen tehnyt JRS:lläkin tallihommia, viime kevään työskentelin Keravalla. Ajoittain minut löytää myös Horse & Riderista. Viime syksynä aloitin alan opinnot eli opiskelen työn ohella Harjussa ratsastuksen ohjaajaksi. Tulevana syksynä siis pidän hevostunnit torstaisin ja perjantaisin klo 17–20. Tuntien lisäksi teen jonkun verran tallihommia ja tarvittaessa ratsastan seuran hevosia. Minusta on hyvä ratsastaa opetushevosilla, jotta tietää ohjata oppilaita ja toisaalta meillä on useampia nuoria hevosia, jotka tarvitsevat läpiratsastusta. ”

Mitä hevoset ja ratsastus sinulle merkitsevät? Entä mikä on ”mottosi” ratsastuksen ohjaajana?
”UUuh, älä kysele noin vaikeita! Ajattelen, että hevoset ja ratsastus ovat vähän niin kuin terapiaa, saa nollattua itsensä. Toimii niin fyysisesti, psyykkisesti kuin tavallaan sosiaalisestikin. Itse pidän eteenpäin pyrkivistä, oman moottorin omaavista hevosista (vähän päinvastaisista kuin omani tällä hetkellä ;-)) ja ehkä vähän haasteellisistakin tapauksista. Ohjaajana haluan nähdä, että oppilaat kehittyvät, eivät jää ”junnaamaan” paikoilleen. Tehtävät onnistuvat ja hevoset toimivat ”oikein”. ”
Tarinoinnin lomassa Kiira suoritti ensimmäisen kokeilunsa tallimme opetushevosella ja kapusi kohtuullisen uuden tulokkaan, 6-vuotiaan SG Huckleberryn eli Hucklen kyytiin. Pienen suuren ruunapojan ja Kiiran yhteistyö näytti varsin mukavalta, taisi olla ihastus molemminpuolista!

-23.7.13 Kipa-