TIEDOTE ISÄINPÄIVÄ ”POLLUX”-KISOISTA

31.10.2012

TIEDOTE ISÄINPÄIVÄ ”POLLUX”-KISOISTA (ent. Pollux, nyk. Hevoshullu)

Järjestämme Isäinpäivänä, sunnuntaina 11.11., jo perinteeksi muodostuneen Isäinpäivätapahtuman ja pienen kilpailun klo 14 alkaen.

Kilpailuluokat ratsastetaan seuraavassa järjestyksessä:

1. Kouluratsastuksen taitokisa, taso.1-helppo (25€)

2. Kouluratsastuksen taitokisa, taso 2- keskitaso (25€)

3. Kouluratsastuksen taitokisa, taso 3-vaikea (25€)

4. ”Isät ratsaille”- taitopujottelu (kaikki rohkeat ja reippaat isät saavat kokeilla ratsastusta)

Tämä ”luokka” on avoin kaikille miespuolisille vähän tai ei lainkaan ratsastaneille, jotka ovat aina halunneet hevosen selkään, mutteivät vielä ole ehkä tohtineet tai ehtineet. Kyseessä on erittäin helppo käyntiohjelma, raviakin saa kokeilla. Tasoituksena saa halutessa taluttajan omalle ratsulleen. Taitopujottelun lisäksi pysähdyksiä, liikkeellelähtöjä ja puomitehtäviä, superrohkeille isille ehkä esteenkin ylitys.

esteradan rakennus

5. puomi- ja ristikkoluokka (estekorkeus 40cm), Arv. A.0/A.0 (25€)

Ratsastettavat kouluohjelmat löytyy SRL:n sivuilta www.ratsastus.fi> materiaalit/materiaalisalkku>kouluohjelmia>hevoshullu-seurakisojen taitoratsastusradat

Tarkempi lähtöjärjestys nähtävänä seuran nettisivuilla pe klo 22 jälkeen www.jarvenpaanratsastusseura.fi

Luokkiin 1 ja 2 (tasot 1-2) osallistujat tulevat tallille klo 13.15, viim. 13.30.

Kaikki muut tulevat tallille viimeistään kilpailujen alkaessa klo 14. Esteratsastajat ovat töissä ja apuna koululuokissa, koulukilpailijat auttavat vuorostaan esteratsastajia.

Kisojen arvioitukestoaika n. 3h. Kilpailut järjestetään isossa maneesissa.

Osallistuminen maksaa 25€, josta 15€ on poninvuokraa ja 10€ lähtömaksua. Maksu maksetaan kilpailupäivänä kansliaan/puffettiin.

Kaikki osallistujat palkitaan ruusukkein.

Kilpailuista vastaa Minna Oksanen p. 050-5705012

Kilpailuihin ilmoittaudutaan oman viikkoratsastustunnin yhteydessä tai säpolla to 8.11. mennessä. Jokainen ratsastaja voi esittää 3 poni-/hevostoivetta, joista vastuuopettaja valitsee ratsastajalle sopivan.

Kooste kilpailevien lasten vanhempaininfosta:

Hyvät vanhemmat!

Lapsenne on kiinnostunut kilpailemaan ratsastusseuramme hevosilla ja poneilla. Seuramme järjestää harjoituskilpailuja keväisin ja syksyisin. Ne on tarkoitettu kaikille seuran jäsenille, jotka ratsastavat säännöllisesti yhtä tai kahta viikkotuntia. Harjoitus- eli seurakilpailuissa on eritasoisia luokkia, joiden sopivuudesta keskustellaan aina opettajan kanssa ilmoittautumisen yhteydessä. Kilpailijoiden tulee itse huolehtia hevosesta tai ponista sekä ennen että jälkeen kilpailun; huolellinen harjaus, varusteiden puhdistus, letitys, mahdollinen loimitus ja jalkojen viilennys suorituksen jälkeen. Kaikki kilpailijat osallistuvat myös kilpailujen järjestämiseen toimihenkilönä. Kilpailuihin on siis hyvä varata riittävästi aikaa. Yleensä ne vievät koko päivän. Hevosta tai ponia saa toivoa, mutta kisoista vastaava opettaja tekee viimeisen valinnan, joka on lopullinen. Verryttely suoritetaan valvotusti opettajan antamien ohjeiden mukaan. Seurakilpailuihin ei vaadita kilpailuasua. Siistit tavalliset ratsastushousut ja hillitty college-, villa- tai poolopaita sekä liivi tai (seura)takki riittää. Jalkineiksi ratsastussaappaat tai ratsastuskengät sekä niihin sopivat varret tai chapsit.  Turvakypärä ja hansikkaat ovat luonnollisesti pakolliset. Pitkät hiukset sidotaan kiinni. Verryttelyssä ja muutoinkin käyttäydytään hyvän urheiluhengen mukaisesti, voittajaa onnitellen, viimeistä kannustaen.

Koska seuran opetushevosia ja –poneja on rajallinen määrä kilpailijoihin nähden ja niiden päätyö on toimia ratsastuskoulun opetustunneilla, kaikki halukkaat ei voi osallistua kaikkiin haluamiinsa kisoihin.  Kaikki kilpailutoiminta toteutetaan ratsastuskoulutoiminnan ehdoilla. Etuoikeus kisaamiseen on valmennusryhmäläisillä, jotka edustavat seuraa myös ulkopuolisissa kilpailuissa. Pyrimme järjestämään eritasoisia harjoituskisoja, niin että pienilläkin ratsastajilla olisi mahdollisuus kilpailla kerran tai kaksi vuodessa.

Seurakilpailut maksavat 25 €/ luokka/lapsi, josta 15€ on hevos-/ponivuokraa ja toiset 10€ lähtömaksua. Maksu pitää suorittaa kilpailupäivänä kansliaan (tai puffettiin).  Kilpailuja edeltävinä viikkoina omilla ratsastustunteilla harjoitellaan samoja harjoituksia ja tehtäviä kuin kilpailuissa vaaditaan. Harjoituskilpailut eivät vaadi syvempää valmentautumista oman viikkotunnin lisäksi. Jos viikoittaiset harjoitukset ovat jostain syystä jääneet väliin tai kilpailujen status (esim. seuran-mestaruus) sitä vaatii, järjestämme ylimääräisiä tunteja tai erillisiä rataharjoituksia.