Yleistä seuran toiminnasta

Yleistä

Järvenpään Ratsastusseura Ry (JRS) on toiminut vuodesta 1968. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ratsastusurheilua, kohottaa jäsentensä ratsastustaitoa- ja tietoutta sekä laajentaa ratsastusurheilun harrastajien piiriä.

Ratsastuskoulu on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma.

Ratsastuskoulu

Järvenpään Ratsastusseura Ry:n ratsastuskoulu toimii talleillamme Vanhankylänniemessä maanantaista lauantaihin. Sunnuntaisin on seuran hevosilla vapaapäivä. Järjestämme kursseja ja vakiotunteja alkeista aina kilpailuvalmennukseen asti.

Ratsastuskoulu toimii ympäri vuoden, kuutena päivänä viikossa.

Kesällä pidämme vakiotuntejen lisäksi viikkokursseja.

Opetuskäytössä meillä on hyvin koulutettuja (helppo B-helppo A) ja tehtäväänsä sopivia ratsuhevosia ja poneja.

Käytössämme on 2 ratsastuskenttää sekä 2 maneesia (ratsastushallia) joten sade ja tuuli eivät harrastusta haittaa.

Kilpailuja

järjestetään harjoitus-, alue- ja kansallisella tasolla koulu- ja esteratsastuksessa. Kilpailujärjestelyihin mukaan toivomme paljon innokkaita toimihenkilöitä. Ei haittaa vaikka et omaisi aiempaa kokemusta – koulutusta annetaan ja jokaiselle löytyy varmasti sopivaa tekemistä. Pääset lajiin paremmin sisälle kuin seuraamalla kilpailuja pelkästään kentän laidalta!

Karsinavuokraus

Karsinapaikkoja Järvenpään Ratsastusseura vuokraa yksityishevosten omistajille. Henkilökunta huolehtii hevosten täysihoidosta; karsinoiden päivittäisestä puhdistuksesta, ruokinnasta 4 kertaa/pvä ja tarhauksesta. Yksityisratsukkojen käytössä on 2 ratsastuskenttää sekä maneesit. Maneesissa on pääosin mahdollista ratsastaa myös ratsastustuntien aikana. Seuran este- ja koulukalusto on käytettävissä.

Mukaviin hevosihmisiin tutustut myös erilaisissa JRS:n seuratapahtumissa, talkoissa ja tempauksissa. Tule mukaan kehittämään toimintaa!

Ratsastus on motoriikkaa kehittävä, tasapainoa vaativa taitolaji, jota voi harrastaa monella tasolla. Eikä ratsastuksessa tule koskaan ihan valmiiksi – aina oppii jotain uutta.