Tietoa ratsastuskoulusta

Tilda ja Elli. Kuva: Neea Hyttinen

Järvenpään Ratsastusseuran ratsastuskoulu on SRL:n hyväksymä ja valvoma.

Ratsastuskoulu toimii kuutena päivänä viikossa maanantaista lauantaihin. Ratsastuskoulussamme on tarjolla poni- ja hevostunteja, kaiken tasoisia ryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille, alkeista valmennusryhmiin asti. Ratsastustunteja järjestetään maanantaista lauantaihin, sunnuntaisin ratsastuskoulumme on kiinni.

Sunnuntaisin n. kerran kuukaudessa järjestämme harjoituskilpailuja koulu- ja esteratsastuksessa. Kesäisin järjestetään kursseja ja kesätunteja.

Toimintaa tallilla johtaa JRS:n hallitus. Käytännön asioiden hoidosta vastaa ratsastuksenopettaja.

Opettajat
Opetuksesta vastaavat Kiira Laivuri, Anu Tapio, Tiina Siukonen ja Kristiina Niemelä.
Puhelinpäivystys on arkisin ma-pe klo 16-17 puh. 050 5705012 , jolloin voi tiedustella kaikkea tuntitoimintaan liittyvää.
Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla: jrs.toimisto [ at ] kolumbus.fi

Opetushevoset

Ratsastustunnit
Ratsastusaika tunnilla on n. 60 min. Järjestämme eri tasoisia tunteja ja kursseja kysynnän mukaan. Ehdotukset ovat tervetulleita. Tuntivaraukset voi tehdä suoraan opettajille tai puhelimitse. Tuntihinnat ovat hinnastossa.

Tuntien peruuttaminen
Mikäli et pääse varatulle ratsastustunnillesi, on kyseinen tunti on peruttava viimeistään edellisenä päivänä. Tuntiperuutukset tekstiviestillä opettajien puhelimeen p. 050 5705012.  Sairastapauksissa peruutus tehtävä viimeistään ratsastuspäivänä klo 13 mennessä. Peruuttamattomasta ja peruutusajan jälkeen peruutetusta tunnista veloitamme varausmaksua yhden tunnin (1h) kortista tai tunnin hinnan käteisellä. Tunnilla täytyy olla vähintään 3 ratsastajaa, jotta tunti pidetään. Kausikortit (kevät/syksy 21-24h) ovat voimassa vain ao. kauden ja 10 kerran sarjaliput 11 viikoa ensimmäisestä tunnista/ostohetkestä.

Rästitunnit
Jos olet joutunut perumaan vakiotuntejasi, huolehdi käyttämättömistä tunneista ajoissa.
Kausikortin "rästitunnit" on ratsastettava seuraavan kuukauden aikana. Rästitunteja voi ratsastaa
myös etukäteen, tällöin muistathan mainita "etukäteisrästistä" varatessasi rästituntia.

Talutusratsastus/Tenavatunnit
Talutusratsastusta järjestetään lauantaisin. Talutustunti kestää 1/2 h kerrallaan. Talutustunnille voivat tulla kaikenikäiset, tunnilla opetetaan ratsastuksen alkeita ja hevosilla on taluttajat. Talutustunnilla on hyvä kokeilla ratsastusta ennen alkeiskurssia.

Varusteet
Ratsastustunneilla kypärän käyttö on pakollista. Raippa kuuluu myös vakiovarusteisiin. Nämä varusteet on hyvä hankkia, kun harrastusta aiotaan jatkaa säännöllisesti. Ensimmäisille tunneille voi kypärän ja raipan lainata seuralta ennen tunnin alkua. Pitkät hiukset on pidettävä kiinni. Jalkineina käytetään ratsastus-/kumisaappaita tai ratsastuskenkiä. Lenkkitossuissa tai muissa matalakantaisissa kengissä ei saa ratsastaa, koska ne eivät ole turvalliset. Kylminä vuodenaikoina huolehdi lämpimästä pukeutumisesta (mm. lämpimät hansikkaat).

Vakuutukset
Järvenpään Ratsastusseura ei ole vakuuttanut oppilaitaan. JRS:n tallilla kaikki ratsastavat omalla vastuullaan. Tarkista että vapaa-ajanvakuutuksesi on kunnossa. Maksaessasi Järvenpään Ratsastusseuran varsinaisen jäsenen jäsenmaksun saat Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsenedut, joihin kuuluu mm. tapaturmavakuutus. SRL:n tapaturmavakuutuksen ehdoista saat lisätietoja ratsastuksenopettajalta.

Ratsastusalueet
Koululla on käytössä kaksi maneesia (20x64 m ja 20x40 m). Maneesissa ollaan sään mukaan. Käytössä on myös 2 kenttää. Maastot koostuvat pääosin yleisistä hiekkateistä.

Tallin aukioloajat
Talli on avoinna ma-pe klo 7.30-20.30 ja la-su klo 7.30-19.30. Aukioloajat koskevat myös tallialuetta. Hevosten ruoka-aikoina pyydämme kuitenkin välttämään tarpeetonta tallissa oleskelua ruokarauhan säilyttämiseksi. Hevosten ruokinta-ajat ovat esillä ilmoitustaululla.

Kilpailutoiminta
Seura järjestää syys- ja kevätkaudella seurakilpailuja, joihin ratsastuskoulun oppilailla on mahdollisuus osallistua tason mukaan. Kilpailuhalukkuudesta kannattaa ilmoittaa opettajalle. Ilmoitustaululla on tietoa kilpailupäivistä. JRS järjestää lisäksi kansallisia kilpailuja sekä aluekilpailuja pari kertaa vuodessa. Kaikkiin kilpailuihin toivomme mukaan innokkaita toimihenkilöitä.

JRS:n jäsenyys
Jäseneksi voi liittyä ilmoittumalla suoraan jäsensihteerille tai antamalla tarvittavat henkilötiedot ratsastuksenopettajalle. Liittyä voi joko varsinaiseksi, perheen- tai kannatusjäseneksi.

Varsinainen jäsen:
saa Suomen Ratsastajainliitto ry:n ottaman tapaturmavakuutuksen
saa Suomen Ratsastajainliitto ry:n julkaiseman Hippos-lehden, joka ilmestyy 8 kertaa vuodessa
saa hinnaltaan edullisemmat ratsastustunnit JRS:ssa
voi osallistua nuorisokerhon toimintaan (juniori)
voi hakemuksesta saada alue- ja kansallisten kilpailujen kilpailuluvan seuralta
voi kilpailla opetushevosilla
voi suorittaa ratsastus- ja hevosmies-taitomerkkejä

Kannatusjäsen:

voi osallistua seuran toimintaan ja tapahtumiin

saa hinnaltaan edullisemmat ratsastustunnit JRS:ssa
voi osallistua nuorisokerhon toimintaan (juniori)

Järvenpään Ratsastusseura on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu

Tervetuloa ratsastamaan ja mukaan toimintaan !