Ratsastustunneilla ratsastaminen

JRS:n ratsastustunneilla ratsastaminen

Ratsastuskoulumme tarjoaa

Ratsastuskoulussamme on tarjolla poni- ja hevostunteja, kaiken tasoisia ryhmiä lapsille ja aikuisille, alkeista valmennusryhmiin. Ratsastustunteja järjestetään maanantaista lauantaihin, sunnuntaisin ratsastuskoulumme on kiinni. Sunnuntaisin n. kerran kuukaudessa järjestämme harjoituskilpailuja koulu- ja esteratsastuksessa.

Vakiotunnit

Kun haluat ratsastaa vakiotunneilla säännöllisesti viikoittain, kannattaa liittyä JRS:n jäseneksi ja ottaa ns. kausikortti. Kausikortti on jäsenetu JRS: jäsenille ja sillä tuntihinta on edullisin. Kausikortin edullisella tuntihinnalla ratsastaminen sitouttaa ratsastajan koko kauteen. Täsmälliset kauden alkamis- ja loppumispäivät ilmoitetaan aina kausitiedotteessa. Syyskausi kestää elokuun alkupuolelta jouluun asti ja kevätkausi tammikuusta juhannukseen asti. Kausikortti laskutetaan 2 erässä.

Jos ratsastus lopetetaan kesken kauden, jo käydyt ratsastustunnit lasketaan ja ne laskutetaan uudestaan irtotuntihintaan. Kausikortin edullinen tuntihinta koskee siis vain niitä, jotka ratsastavat koko syys- tai kevätkauden vakiotunneilla.

Niille jotka haluavat ratsastaa lyhemmän jakson kesken kauden, on tarjolla 10 kerran sarjalippu. Sarjalipun ratsastustunnit on ratsastettava 11 viikon aikana. Sarjalipulla ratsastavan on myös kuuluttava JRS:an tai hänen pitää omatoimisesti hankkia Green Card Suomen Ratsastajainliitolta (www.ratsastus.fi/greengard).

Satunnaisesti käyvät ratsastajat voivat varata paikkoja ryhmistä silloin, kun niissä on tilaa ja maksaa tunneista irtotuntihinnan.

Kaikki voimassa olevat hinnat löytyvät nettisivumme Hinnastosta.

Tunnin peruminen

Ratsastustuntien peruutukset on ilmoitettava mahdollisimman ajoissa, viimeistään edellisenä päivänä tekstiviestinä opekännykkään p.050-5705012.  Peruuttamaton tai liian myöhään peruutettu tunti katsotaan käytetyksi.

Sairastapauksessa tms. force majeur–tapauksissa peruutus pitää tehdä viimeistään samana päivänä klo 13 mennessä. Tämän jälkeen ilmoitettuja poisjääntejä tai sairastumisia emme voi hyvittää, eli tunti katsotaan käytetyksi. Kiitos kuitenkin, jos ilmoitat silti poissaolostasi.

Peruutuskäytäntö perustuu siihen, että rästituntia jonottavat ratsastajat ehtivät saada tiedon vapautuneesta paikasta illan tunnille, kun tuntiperuutus on tehty asianmukaisesti viimeistään opettajien puhelinpäivystyksen loppuun mennessä (klo13.). Jos peruutusilmoitus tulee klo 13 jälkeen, olemme varanneet paikan ryhmästä ja hevosen käyttöösi illan tunnille turhaan, vaikka jäisit pois. Siksi peruuttamaton tai liian myöhään peruttu tunti katsotaan käytetyksi ja menee ”omaan piikkiin.”

Rästiminen

Ajoissa perutut tunnit voit korvata ns. rästitunnilla, johon pitää erikseen ilmoittautua. Kun peruutat tunnin, varaa opettajilta itsellesi saman tien rästitunti, näin ne eivät keräänny liiaksi. Rästimissääntö on, että ajoissa peruutettu tunti pitää rästiä seuraavan kuun loppuun mennessä (elokuun tunnit ratsastettava syyskuun, syyskuiset lokakuun jne. loppuun mennessä). Tunteja voi myös rästiä etukäteen. Jos kauden aikana ei mahdu vakiotunneille rästimään, järjestämme ylimääräisiä rästitunteja kauden puolivälissä sekä lopussa.

Ratsastamattomia ja peruttuja tunteja ei lasketa opettajien toimesta, vaan ratsastajien tai vanhempien tulee pitää niistä itse lukua. Huolehdithan siis rästituntien varaamisesta!

Kun varaat rästituntia sähköpostitse, ilmoita samalla mitkä päivät sopivat rästimiseen (ja mitkä eivät), samoin, jos kellonajan suhteen on rajoitteita. Näin helpotat opettajien työtä rästituntien valitsemisessa.

Pidemmät poissaolot

Sairastumisen tai loukkaantumisen takia tunneilta voi joskus joutua jäämän pois pidemmäksi aikaa. Tunnit pitää kyseiseltä ajalta perua normaalisti ilmoittaen samalla sairasloman oletettu pituus. Sairasloman ajalta perutut tunnit voi rästiä pidemmän ajan kuluessa lääkärintodistusta vastaan. Huolehdithan siis, että toimitat lääkärintodistuksen tai sen kopion opettajille.

Loman tai muun vastaavan oman tauon takia ratsastustuntimaksuja ei hyvitetä. Jos tiedossasi on esim. pidempi poissaolo loman takia, tunnit kannattaa perua hyvissä ajoin ja ne voi rästiä etu- tai jälkikäteen.

Pyhäpäivät ja lomat

Koulujen syys- ja talvilomalla pidämme aina ratsastustunnit normaalisti. Jos ryhmiä yhdistetään vähäisten ratsastajien johdosta, ilmoitamme siitä ratsastajille henk.kohtaisesti.

Jouluna, pääsiäisenä jne. on usein lyhytkursseja ja/tai rästitunteja. Kesällä tarjolla on erikseen varattavia kesäiltatunteja sekä runsaasti erilaisia päiväkursseja kaikentasoisille ratsastajille. Ajankohtainen tieto löytyy aina seuran nettisivulta!

Arkipyhinä käytäntömme on, että illan vakioratsastustunnit siirretään aamupäivälle. Tästä muistutetaan ryhmiä aina tunneilla suullisesti ja tiedotetaan nettisivulla.

Vakuutukset

Järvenpään Ratsastusseura ei ole vakuuttanut oppilaitaan. JRS:n tallilla kaikki ratsastavat omalla vastuullaan. Maksaessasi Järvenpään Ratsastusseuran varsinaisen jäsenen jäsenmaksun saat Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsenedut, joihin kuuluu mm. tapaturmavakuutus.

Jäseneksi liittyminen

Voit liittyä JRS:n jäseneksi täyttämällä jäsenlomakkeen nettisivulla täällä, tai lähettämällä nimen, syntymäajan ja osoitetiedot opettajille jrs.toimisto@kolumbus.fi .Jos vaihdat seurasta toiseen, ilmoita mielellään myös vanha jäsennumerosi (löytyy jäsenkortista sekä Hippos-lehden osoitekentästä.).