Maneesit

Järvenpään Ratsastusseuralla on 2 ratsastusmaneesia: hiekka-kuitupohjainen maneesi 20 x 64m ja hiekkapohjainen maneesi 20 x 40m.

Iso maneesi on ratsastuskoulun käytössä arki-iltaisin ja lauantaisin, ja pieni maneesi on silloin varattu tallin omien yksityishevosten käyttöön. Sunnuntaisin ei ole ratsastuskoulutoimintaa, mutta viikonloppuisin maneesi on välillä varattuna mm. kilpailukäytössä.

Ulkopuoliset ratsukot voivat käyttää maneesia ja kenttiä

Ulkopuolisten ratsukoiden on mahdollista käyttää maneesia ja ratsastuskenttiä ratsastuskoulutuntien ulkopuolella, ennen ja jälkeen tuntien. Ratsastuskoulun tuntikalenterin näet tästä (huom, muutokset mahdollisia).

Maneesiin kausimaksun maksaneet ratsukot, jotka ovat JRS:n jäseniä, voivat tulla arki-iltaisin jo klo 20, vaikka ratsastuskoulun tunnit jatkuvat 21 asti.

Maksut

Maneesin tai kenttien käytöstä maksetaan kertamaksu tai sinne voi ostaa pidempiaikaisen kausikortin. Maneesimaksut löytyvät hinnastosta. Maneesimaksun voi suorittaa etukäteen joko käteisellä tallin henkilökunnalle tai seuran tilille.

Maneesin käyttökerta on merkittävä aina pienen maneesin katsomossa olevaan vihkoon.

Valmennustunnit maneesissa

Mahdolliset valmennustunnit ja hyppäämiset on merkittävä maneesin varauskalenteriin viimeistään 2 päivää aiemmin. Maneesissa voi olla kerrallaan vain 1 valmennus, joten varauskalenterista on tarkistettava vapaat ajankohdat. Varauskalenteri on netissä ks. varauskalenteri. Valmennuksen aikana myös muilla ratsukoilla on oikeus käyttää maneesia samaan aikaan.

Järjestyssäännöt

Maneesissa noudatetaan normaaleja ratsastuskentän väistämissääntöjä ja hyviä hevostaitoja ja -tapoja. Jokainen siivoaa hevosensa lantakasat pois. Valot sammutetaan lähtiessä, mikäli maneesi jää tyhjilleen.

Maneesia koskevat lisätiedustelut seuran toimistosta jrs.toimisto@kolumbus.fi tai 050-570 5012.