Sinettiseuratapaaminen 2012

Sinettiseuratapaaminen 11.4.2012 Husössä

Husön ratsastajat järjestivät valtakunnallisen ratsastuksen sinettiseurojen tapaamisen Husön ratsastuskeskuksessa 11.4.2012. Illan ohjelmassa oli Piia Pantsun klinikka koulu- ja esteratsastuksessa, SRL:n kuulumisia ja tutustuminen Husön ratsastajien toimintaan ja ratsastuskeskukseen. Liimataisen Saija houkutteli mukaansa allekirjoittaneen ja Mari Virkkumaa-Halosen. Yllättäen seurueemme oli ajoissa paikalla, mutta yhden tärkeän opetuksen ainakin allekirjoittanut sai heti alkuun.. Kannattaa lukea ohjelma, jotta tiedät minkämoiseen tilaisuuteen olet menossa! Jostain käsittämättömästä syystä allekirjoittanut kuvitteli viettävänsä illan sisätiloissa ja pukeutuminen oli sen mukaista. Karu totuus selvisi kohtuullisen nopeasti jo alkujaan lievää flunssaa potevalle… Tietenkin klinikka tarkoitti sitä, että olimme ulkona. Pikkuisen vilu väreili selkäpiitä pitkin kylmässä kevätillassa merenrantamaisemissa. Mutta klinikka oli niin mielenkiintoinen, että se tempasi mukaansa ja pieni hytinä unohtui.
Kouluratsastusosuudessa meille esiintyivät nuorten maajoukkueratsastaja Susanna Therman omalla ponillaan Corinna ja tuntiratsastaja Laura Pärssinen lainahevosella Remington. Piia Pantsu jakoi osallistujat viiteen ryhmään, joista kaksi tarkasteli ratsastajia, toinen Susannaa ja toinen Lauraa. Seuraavat kaksi ryhmää analysoi hevosten liikkumista ja viimeisen ryhmän tehtävänä oli huomioida ratsukoissa tapahtuvia muutoksia klinikan edetessä. Aluksi oli jokseenkin vaikeaa alkaa ruotia hyvien ratsukoiden esiintymistä ihan uppo-outojen ihmisten kanssa. Mietimme sitä, että miksi aina lähdemme kaivelemaan virheitä, voisimmeko sen sijaan keskittyä siihen, mikä onnistuu. Ratsastuksessa kuitenkin pientenkin virheiden vaikutus usein kertaantuu ja siksi on tärkeää pyrkiä korjaamaan niitä. Piia Pantsu korosti hyvää perusratsastusta, istuntaa, hevosen ja ratsastajan suoruutta ja hyviä ja tarkkoja ratsastusradan teitä. Harjoituksissa tehtiin paljon siirtymisiä askellajien välillä. Kulmien tarkkaan ratsastamiseen kiinnitettiin myös huomiota.
Esteratsastuksessa meille esiintyi kaksi Piia Pantsun valmennettavaa tällä kertaa lainahevosilla. Molemmat hevoset olivat Husön ratsastuskeskuksen tuntihevosia ja ratsastajat ensimmäistä kertaa näiden ratsujen selässä. Ratsukot olivat Mikaela Waller – Emilio ja Vilma Kirves – Corlander. Verryttelyssä Piia Pantsu kehotti ratsastajia laukkaamaan rentoa ja matkaavoittavaa laukkaa. Estekorkeutta Pantsu ei pitänyt niinkään merkittävänä, tärkeämpää oli tehdä asioista pienillä esteillä rutiinia, jotta hevoset ja ratsastajatkin voivat selvittää eteen tulevat haasteet sen avulla. Paljon siis helppoja tehtäviä ja toistoja! Harjoituksissa tehtiin linjoja eri askelmäärillä askelpituutta säädellen. Istunnasta puhuttiin myös, läpi käytiin perus-, este- ja kevyen istunnan käyttöä esteradalla.
Piia Pantsu osoittautui varsin leppoisaksi vaikkakin tehokkaaksi valmentajaksi. Hän ohjasi ratsukoita lämpimän huumorin sävyttämällä vaativuudella. Myös yleisön Pantsu osasi ottaa hyvin huomioon.
Klinikan jälkeen ruokailimme Husön ratsastajien kerhotuvassa ja siinä ohessa kuulimme SRL:n edustajan Nina Kaipion terveisiä uusista Sinettiseuravaatimuksista ja kuluvan kauden tulevista tapahtumista. Husön ratsastajien puheenjohtaja Seija Kirves kertoi meille heidän toiminnastaan. Heillä toimii aktiivisesta junnukerhojen lisäksi sennukerho, jossa toimii myös ratsastavien junnujen ei-ratsastavia vanhempia opetellen hevosten kanssa toimimista.
Illan päätteeksi kiersimme tallit ja muut tilat ja tutustuimme sympaattisiin vuohiin. Illasta jäi varsin mukava jälkimaku!!
~ Kirsi Jokela ~