Karsinavuokraus

Järvenpään Ratsastusseura vuokraa karsinapaikkoja yksityishevosille. Tallivuokra löytyy hinnastosta.

JRS:n yksityistalli sijaitsee omalla tallinkäytävällään, samassa tallirakennuksessa kuin ratsastuskoulu. Karsinat ovat tilavat ja siistit ja täyttävät uudet tallimääräykset.

Tallissamme työskentelee 3 vakituista tallimestaria. Tallin aukioloaikana on aina henkilökuntaa paikalla hevosista huolehtimassa.

Yksityistallissa täysihoito sisältää:

*Karsinoiden puhdistus kerran päivässä

Turvekuivitus.

*Ruokinta neljästi päivässä

Ruokimme hevoset heinällä 4 kertaa ja kauralla kolme kertaa päivässä. Käytämme aina laadukkaita rehuja. Saatavana on sekä säilö- että kuivaheinää. Kaura litistetään paikan päällä vähän ennen ruokintaa, myös kokokauraa on mahdollista käyttää.

Tallimestarit voivat antaa omistajien hankkimia lisärehuja kauraruokintojen yhteydessä.

*Puolipäivätarhaus

Hevoset tarhataan päivittäin hiekkapohjaisissa tarhoissa, yksittäin tai omistajien toiveesta esim. pareittain. Vapaapäivinä pyritään järjestämään kokopäivätarhaus.

Kesällä tarjolla on laidunmahdollisuus kaikille ryhmissä viihtyville hevosille, säiden ja ruohonkasvun mukaan (muutama tunti/pvä).

*Loimitus

Hevosille puetaan tarhaan yksi ulkoiluun tarkoitettu loimi.

Tarvittaessa hevoselta voidaan riisua lämpöpintelit tai pukea tarhaan suojat yms. lisämaksutta.

*Säilytystilat

- Kuivassa ja lämpimässä satulahuoneessa on kaikille yksi satula- ja suitsipaikka, sekä lokero loimille.

- Kaikilla hevosenomistajilla on mahdollisuus saada käyttöönsä varustekaappi ja sijoittaa varustearkku/kaappi  tallin ”vintille".

-Ratsastuskoulun satulahuoneessa on pakastin, jossa voi viilentää kylmäyssuojia

-Rehuhuoneessa kaikilla paikka lisärehuille

*Pesukarsina, kuivaushuone ja pesukone

-Pesukarsinaa voi vapaasti käyttää hevosen ja varusteiden hoitoon (kylmä + lämmin vesi)

-Mahdollisuus pesettää loimia ym. erillisestä maksusta tallin teollisuuspesukoneella.

-Kuivaushuone loimille ja muille märille varusteille

*Ratsastusalueet

Käytössä on 2 isoa ratsastuskenttää sekä 2 maneesia (20 x 64m hiekka-kuitupohjainen maneesi ja 20 x 40m hiekkapohjainen maneesi). Ratsastuskoulutunnit pidetään yleensä isossa maneesissa, jolloin toinen maneesi on aina yksityisratsukoiden käytettävissä, myös  ratsastuskoulutuntien aikana.

Käytettävissä seuran estekalusto ja kouluaidat.

Tallin läheisyydessä oleville yleisillä teillä ja poluilla saa ratsastaa, maastoiluun on käytettävissä myös noin 2km pitkä peltoa kiertävä polku.

Yksityisratsukoiden on mahdollista osallistua ratsastuskoulun tunneille omalla hevosellaan eri maksusta.

Omat valmentajat ovat tervetulleita. Valmennustunnit merkitään maneesin varauskalenteriin.

*Tallin aukioloajat

Ma - pe 6.30 - 20.30 ja la - su 7.30 - 19.30. Aukioloaikoina paikalla on aina tallimestari.  Tämän jälkeen voi jäädä vielä ratsastamaan ja hoitamaan hevostaan, yörauha alkaa klo 22 (tallin ja maneesin valot sammuvat).