Kilpailuluvat

Vuoden 2018 kilpailulupa-anomukset käsitellään hallituksessa tammi-helmikuun vaihteessa. Toimita tietosi sähköpostitse jäsensihteerille jenni.mertanen [ at ] gmail.com mahdollisimman pian.

JRS noudattaa kilpailulupien osalta soveltuvin osin SRL:n ohjeistusta:

SRL:n suositus seuroille kilpailulupien myöntämiseen ratsastajille

Ratsastajat edustavat kilpailupaikoilla itsensä ohella myös seurojaan. Siksi on tärkeää, että ratsastusseurat huolehtivat jäsentensä sääntötuntemuksesta kouluttamalla heitä ja ohjaamalla hyviin tapoihin. Myös turvallisuussyistä on erittäin tärkeää varmistaa ratsastajan riittävä osaaminen ennen kilpailemisen aloittamista. Seurat päättävät itse lupien myöntämistavoista, siksi tavat vaihtelevat.

SRL suosittelee alla esiteltyä tapaa lupien myöntämiseen. Kilpailusäännöt ja tarvittava koulutusmateriaali löytyvät materiaalisalkusta.

KILPAILULUVAT 2018

Vuonna 2018 kilpailuluvat myöntää edelleen jäsensihteeri. Jäsensihteerin luvan myöntämisen jälkeen kilpailija lunastaa itse kilpailuluvan lisenssikaupasta. E-luvan voi lunastaa ilman erillistä jäsensihteerin lupaa.

SRL:n ohjeet kilpailuluvan hankkimiseen osoitteessa:

1. Sääntökoulutus
- Sääntökoulutusta suositellaan kilpailijoille, joilla ei ole ollut lupaa kahtena edellisenä vuonna.
vastaava täysi-ikäinen henkilö.
- Sääntökoulutukseen osallistujan tulee tutustua etukäteen kilpailusääntöihin. Linkki materiaalisalkkuun

2. Kilpailukokemus / ratsastustaito

- Ratsastaja on aina itse vastuussa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta (alle 15-vuotiaiden osalta vastuussa on huoltaja). Ratsastajan tulee kilpailuihin osallistuessaan olla ratsastustaidoiltaan, sääntötuntemukseltaan ja käytöstavoiltaan kyseisen kilpailun vaatimalla tasolla. Kilpailusäännöissä on määritelty nk. kvaalisäännöt, joiden mukaan kilpailijat etenevät tasolta toiselle. Mikäli kilpailijalta puuttuu vaadittu kvaali, ovat tulokset mitättömät.

- Tutustu oman lajin kvaalisääntöihin sääntöjen kohdassa "osallistumisoikeus". Linkki materiaalisalkkuun

3. Kilpailuluvan myöntäminen
- Kilpailija on maksanut kuluvan vuoden jäsenmaksunsa (perhe- tai täysjäsenyys riippuen kilpailuluvasta) ja hänellä on syntymäaika jäsenrekisterissä.
- Kilpailija täyttää SRL:n suosittelemat tai seuran omat kriteerit luvan myöntämiseen.
- Lupa voidaan myöntää, vaikka kilpailijalta puuttuisi vielä vaadittu kvaalitulos.

Ratsastajan kilpailuluvat

SÄÄNTÖKOULUTUS

- Sääntökoulutusta suositellaan kilpailijoille, joilla ei ole ollut lupaa kahtena edellisenä vuonna (ei koske E-lupaa).
- 13-vuotiaan tai tätä nuoremman kilpailijan kanssa sääntökoulutukseen osallistuu myös hänen huoltajansa tai muu hänen kilpailemisestaan vastaava täysi-ikäinen henkilö.
- Sääntökoulutukseen osallistujan tulee tutustua etukäteen kilpailusääntöihin. (http://www.ratsastus.fi/kilpailusaannot)

YLEISTÄ
* Kilpailulupa on voimassa, kun maksu on päivittynyt KIPAan.
* Maksuja ei päivitetä käsin.
* Ratsastaja ei voi vaihtaa edustamaansa seuraa kesken kauden, mikäli kilpailulupa on maksettu.
* Kipan tunnukset eivät tule erikseen sähköpostiin. Kirjautumisohje Kipan etusivulla kirjautumiskentän vieressä olevasta kysymysmerkistä.

E-KILPAILULUPA
Hinta 10 €
* Oikeus kilpailla 1-tason kilpailuissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa.
* Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n perhe- tai täysjäsen
* Voidakseen ilmoittautua kilpailupalveluohjelma KIPAn kautta 1-tason kilpailuun, tarvitsee ratsastaja lisäksi E-kilpailuluvan.

D-KILPAILULUPA
Hinta 30 €
* Oikeus kilpailla 1- ja 2- tason kilpailuissa ja luokissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa.

C-KILPAILULUPA, KERTALUPA
Hinta 50 €/kilpailu + postiennakkokulut
* Oikeus kilpailla nimetyssä 3-5-tason kilpailuissa
* Ratsun täytyy olla Suomen Hippoksen rekisterissä ja sen vuosimaksun pitää olla päivittynyt KIPAan
* C-lupa haetaan lomakkeella, joka löytyy SRL:n nettisivuilta materiaalisalkusta. C-luvan hakee SRL:sta aina ratsastajan seura. C-luvan hakemiseen tulee muutos vuoden 2018 alusta.
* Tämän luvan lisäksi ratsastaja ei tarvitse muuta kilpailulupaa
* Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen

B-KILPAILULUPA
Hinta 60 €,
* Oikeus kilpailla 1- ja 2-tason kilpailuissa, kaikilla alueilla kaikissa lajeissa.
* Oikeus kilpailla 3-5-tason kilpailuissa vikellys-, matka-, lännenratsastus-, vammaisratsastus-, islanninhevosten askellaji- ja valjakkoajokilpailuissa.
* Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen.

A-KILPAILULUPA
Hinta 150 €
* Oikeus kilpailla kaikilla kilpailutasoilla (1-5) kaikilla alueilla ja kaikissa lajeissa.
* Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen