Hyväntekeväisyys esteratsastuskilpailut 30.10.2011 Järvenpäässä

18.10.2011

Hyväntekeväisyyskilpailut Uotilan Ratsastuskoulun hyväksi

Tiedote: Kilpailun johtaja Suna Koljonen

Tiistaiaamuna syyskuun 27. päivänä aamu-uutisissa saatiin kuulla järkyttävä tieto tallipalosta Nurmijärvellä. Kun varmistui, että palanut talli oli Uotilan ratsastuskoulun talli ja rakennuksessa asuneet 12 hevosta ja ponia olivat menehtyneet, oli suru ja järkytys suuri, paitsi ratsastuskoulun yrittäjille ja heidän omaisilleen, tallin työntekijöille ja asiakkaille, myös koko Suomen hevosharrastajille.

Uotilan Ratsastajien lasten vanhemmat alkoivat toimia nopeasti ja järjestivät kriisiapua ja muistotilaisuuden sekä perustivat vanhempainyhdistyksen tukemaan jälleenrakennusta.

Sosiaalinen media näytti nopeutensa ja vahvuutensa

Ajatus Hyväntekeväisyystukikilpailuista esitettiin Facebookissa torstai-iltana 29.9. Jo seuraavana päivänä oli koossa 250 vapaaehtoista, jotka olivat valmiita järjestämään esteratsastuskilpailut, joiden tuotto menee lyhentämättömänä Uotilan Ratsastajille, joka osaltaan tukee ratsastuskoulun toimintaa. Kilpailut järjestetään sunnuntaina 30.10 ja kilpailupaikaksi saatiin Järvenpään Ratsastusseuran tilat, jossa on käytössä kaksi maneesia. Lukuisat toimihenkilöt ovat lupautuneet kilpailujärjestelyihin – kaikki tuomaristoa ja eläinlääkäriä myöten veloituksetta – vain halusta auttaa ja olla mukana tekemässä mukavaa tapahtumaa hyvän asian puolesta. Myös useat yritykset ovat lähteneet mukaan lahjoittamalla palkintoja kilpailuihin ja kilpailujen yhteydessä järjestettäviin arpajaisiin. Suuri suru ja auttamishalu ovat yhdistäneet hevosihmiset. Facebookin tapahtumasivulle on ilmoittautunut yli 550 ihmistä. Osallistua talkoisiin voi monella tavalla kilpailijana, katsojana, toimihenkilönä tai lahjoittajana. Kaikki apu otetaan vastaan lämmöllä. Nurmijärven Lemmikkiseura tuotti ratsastuskoulun hyväksi kalenterin, joka on ostettavissa kilpailuissa.

Kilpailuissa on kaksi seuraluokkaa 50 ja 70 cm, jotka ovat avoinna aluekilpailuissa kilpailemattomille ratsukoille sekä alueluokat 80 – 120 cm, jotka ovat avoimia kaikille. Kilpailut alkavat klo 10.
Kutsu Kipassa